Cumartesi, Aralık 22, 2007

Fabio Civitelli Kimdir?

9 Nisan 1955’de Arezzo- Lucignano’da doğmuştur. Henüz 19 yaşındayken, Lady Dust serisinde çizmeye başlamıştır. Sırasıyla; Karatex, Zanna Bianca, Zordon ve Doctor Solomon dizilerinde yer almıştır. Daha sonra, Super Gulp’ta I fantastici Quattro ve L’umo Ragno’yu çizmiştir.

Kariyerinin dönüm noktası, 1979 yılında Mister No’nun çizim ekibine katılması olmuştur. Çok kısa süre içinde Mister No okurlarının hayranlığını kazanmıştır. Özellikle Ananga adlı serüven, okurlardan olağanüstü ilgi görmüştür (Daha sonra Ananga adıyla bir Dylan Dog serüveni de yayınlanacaktır). Ancak Mister No serüveni, üstün yeteneği nedeniyle kısa sürecek ve Boneli tarafından Tex ekibine terfi ettirilecektir. İlk Mister No almanağını çizdikten sonra diziden ayrılmıştır. Bu ayrılık Mister No okurları tarafından büyük bir üzüntü ve hayal kırıklığa ile karşılanmıştır. Mister No’ya dönüşü ise dramatik bir biçimde olmuş, dizinin kapanış sagasındaki bir serüveni çizerek (368-369), Jerry Drake’e bir tür saygı duruşunda bulunmuştur.

Civitelli’nin tarzı; en küçük ayrıntıları siyah ve beyazı kullanarak , çizimindeki olağanüstü gerçekçiliğe yansıtabilmesinden oluşur. Sadeliği ve detaycılığı kusursuz biçimde birleştirir. Tex yorumu, hem geleneklere bağlı hem de modern bir biçemdedir. Bonelli ailesi içinde çok saygın bir yere sahip olan Civitelli, artık Tex Willer karakteri
özdeşleşmiştir.

Civitelli röportajımız sitemizde

0 Comments:

Yorum Gönder

<< Home