Perşembe, Mayıs 25, 2006

Kara Kule Marvel'da

Marvel Comics, Stephen King'in opus magnum'u olan Kara Kule serisinin çizgi roman uyarlamasını yayınlamaya hazırlanıyor. 6 sayılık bir mini seri olarak çıkacak olan çizgi roman, bizim dünyamıza paralel bir dünyanın son silahşörü olan Roland'ın gençlik yıllarında başından geçenlere odaklanıyor ve içeriği Stepehen King tarafından hazırlanıyor. Öyküler, Eisner ödüllü çizer Jae Lee tarafından resimleniyor.

Ülkemizde de pek çok hayranı olan Kara Kule serisi, postmodern bir popüler edebiyat örneği olarak tanımlanabilir. Stephen King, 7 romandan oluşan serisinde, Robert Browning'in "Childe Roland to the Dark Tower Came", T. S. Eliot'ın "Waste Land", L. Frank Baum'un "Oz Büyücüsü", J.R.R. Tokien'ın "Yüzüklerin Efendisi" gibi eserlerinin yanısıra, kendi romanlarına da göndermeler yapmaktadır. Serinin son kitaplarında, ayrıca Star Wars, Harry Potter ve Marvel çizgi romanlarına da referanslar yapılmaktadır. Seri, pek çok popüler edebiyat türünden izler taşımaktadır: Western, Bilim Kurgu, Fantazi, Korku vb. Dahası, Stephen King, kendisini de hikayedeki bir karakter haline getirmiştir.

Marvel'ın sitesinde, çizgi roman uyarlamasının, kitaptaki öykünün öncesini anlatacağı, ve temel hikayeyi besleyeceği belirtiliyor. Marvel yöneticileri, milyonlarca okuyucusu olan Kara Kule serisinin bu mini seriyi de beğenecek okuyacağını düşünüyor. İlk sayının yayın tarihi Şubat 2007 olarak belirtilmiş.

0 Comments:

Yorum Gönder

<< Home