Perşembe, Ocak 17, 2008

Şirinler 50 Yaşında

Şirinler 50 Yaşında 1958-2008...

2 Comments:

Anonymous Adsız yazdý...

Şirinler'in 'komünist yaşamı'ndan
» Şirinler köyünde paranın olmadığı komünal bir yaşam egemendir. Köyde para kullanılmaz, ama herkes kendine gerekli olan şeyleri bedava edinir.
» 'Tembel Şirin' bile hiç bir iş yapmadığı halde bütün Şirinler'le aynı standartlarda yaşamaktadır. Bu da 'tembellik hakkını' ifade eder.
» Şirinler köyünde bir tek bile ibadethane bulunmaz
» Şirinler'in düşmanı 'Gargamel' papaz cübbesi giyer ve dini sembolize eder. Gargamel, kapitalizmin simgesi olan altın ve para düşkünüdür ve Şirinler'i sürekli yemek ister. Bu isteği de misyonerliği ifade eder.
» Şirin çileği tarlaları sadece bir Şirin'e ait değildir, bütün Şirinler bu tarlada hak sahibidir.
» Şirinler'in İngilizcesi olan 'Smurf, aslında 'Small Men Under Red Flag" yani 'kızıl bayrak altında yaşayan küçük insanlar'ın ya da 'Socialist Men Under Red Father' yani 'kızıl baba altındaki sosyalist insanlar' sözcüklerinin bir kısaltmasıdır!..

Sesonline

17/1/08 11:01  
Anonymous Adsız yazdý...

sosyalizm;bu kelimenin bile içinden bir sürü şey çıkar bence,yukardaki şahsın dediği gibi.inanç herkesde vardır fakat esas oalrak din de herkesin içindedir.siyaset aracı yapılan din,ilahi olamaz insanın ruhundan,mantığından çıkıp bayağlaşır.milyonların inancı A.Q denemez.toplumun inancından faydalanan kan emicilerinde amacı bu değil midir?haram yiyen müftü,yalan söyleyen hoca,savaş çığırtkanı papaz,amerikancı vaiz,siyonist haham olmaz.
şirinler güzeldi ama amaç komün köyü canlandırmaksa anlıyorum şimdi,şirineye yazık

15/7/08 17:09  

Yorum Gönder

<< Home