Cuma, Aralık 12, 2008

Cat Claw

“Erkekler evlerinde en çok ne olmasını isterler” sorusuna siz nasıl cevap verirsiniz bilmiyorum ama Bane Kerac bu soruyu Türkiye’de “Kedi Kız” olarak yayınlanan Cat Claw çizgi romanını çizerek yanıtlamış. 1981 yılında -- o zamanki adıyla—Yugoslavya’nın kuzeyinde Voyvodina’nın küçük başkenti Novi Sad’da yaşayan Bane Kerac, bir süper kahraman çizgi romanı yaratır. Biyoloji öğrencisi Carol Connor, önce bir kedi tarafından tırmalanır, ardından üniversitenin laboratuarında ‘deney aygıtı’nın yanlışlıkla çalışması sonucu değişim geçirir. Artık bir kedinin çevikliği, hisleri, dokuz canı ve tırnakları ile donatılmıştır.

Connor’u Batman, Spiderman gibi süper kahramanlardan ayıran tek nokta çekici fiziği ve dişiliğini ön plana çıkarmaktan başka bir işe yaramayan mayo üniformasıdır. Bir maske, bir file çorap ve bir çift çizme ile tamamlanan üniforma Kedi Kızın özelliklerini arttırmak için değil de fiziğini okuyucuya sergilemek için tasarlanmış gibidir. Kedi Kız, Kurtadam, Vahşi Ninja, Grgur gibi canavarlarla mücadele etmek dışında yaşadığı şehrin daha güvenilir olması için de çalışır. Tecavüzcü serserileri pataklar, hırsızları yakalar, tabi bu arada her süper kahramanın başına gelen onun da başına gelir: bir kahraman olduğu anlaşılana kadar polisten kaçmak ve gizlenmek zorundadır.

Cat Claw Türkiye’de 11 yıl gecikmeli olarak ortaya çıktı. Alfa yayınları 1992 yılında “Yetişkinlere Yepyeni Maceralar” üst başlığı ile haftalık olarak yayınladı. Bir süre sonra da 34 sayfalık bu maceraların beşini bir araya getirip Süper cilt olarak piyasaya sürdü. (B.T.)

1 Comments:

Anonymous Adsız yazdý...

Bu yazıyı sürekli spam içeren yorum (ve linkler) geldiği için yoruma kapatıyoruz. Kedi Kız olmak kolay değilmiş, sürekli taciz...
[A.T]

24/6/10 10:46  

<< Home