Çarşamba, Ağustos 02, 2006

Çizgi Roman Dünyasında Rivayet Muhtelif...

Gelecekte Türkiye’de yapılan işlerin çok fazla öne çıkacağını da ummuyoruz. Çünkü henüz pazar, bu işlere harcanan emek ve zamanın karşılığını bu ürünlerin çizerlerine iyi koşullarda ödeme imkânını sunmuyor [Senay Haznedaroğlu- Oğlak-Maceraperest Genel Yayın Yönetmeni].

Türkiye’de üretim bakımından büyük bir canlılık yok, ama çok sayfalı albüm şeklinde çıkan yerli üretimler ileriki yıllarda yeni bir yol açabilir [Orhan Berent, Lâl Kitap Yayın Danışmanı].

Geniş zamana yayılarak yapılmış sınırlı sayfadaki üretimler haricinde çizgi roman yayımcılığının ülkemizde üretilen işlere kayabileceğini pek sanmıyorum doğrusu. Çok satılan dönemde bile sanayisini kuramamışken bu saatten sonra ne olabilir ki ? [Fatih Okta, Çizer-Çevirmen]

Strip dergisi, son sayısında bünyesinde yer alan çizerlerin albümlerini yayınlamayı planladıklarını duyurmuştu. Sonra Çapa Çizgi Roman grubu pes etmeden on yıldır fanzinlerini yayınlamaya ve çeşitli mecralarda eserlerini ortaya koymaya devam ediyorlar. Ankara’dan Tam Macera ekibi bomba gibi bir dergi çıkarmaya hazırlanıyor. Biz de Serüven ekibi olarak çeşitli çizgi roman projeleri üzerinde çalışıyoruz. Yerli çizgi romanın geleceği açısından ümitliyiz. İleride elimize değerlendirilecek daha çok ürün geçeceğini düşünüyoruz [Can Yaçınkaya, Serüven, Çizgi Roman Araştırmaları Dergisi Editörü].

Umutsuz olmak insan varlığına aykırı; evet, zor olacak ama gelişen teknoloji baskı maliyetlerini düşürdüğü oranda, yayınevleri Türkiye’de üretilen eserleri yayınlamaktan heyecan duyacaklardır [Erdem Aydoğan-Marmara Çizgi Yayınları Sorumlu Müdürü].

Birgün Kitap, 25/7/2006

0 Comments:

Yorum Gönder

<< Home