Salı, Temmuz 22, 2008

Contern Uluslararası Çizgi Roman Festivali

Contern Uluslararası çizgi roman festivalinin 15.si, 19-20 Temmuz tarihlerinde yapıldı.

Festival hakkında genel bilgiler verecek olursak,ilki 1994 yılında yapılan bu festival bir komitenin (4 kişi) etkinliği olarak başlamış. Her yıl, 10000 civarında iştirakçinin olduğu,60 civarında da çizerin bu etkinliklere katıldığı bilgiler arasında yer alıyor.

Contern, Luxemburg şehri yakınlarında bir kasaba,yerleşim alanının önemli bir kısmı festival için ayrılmıştı. Festival, çizerlerin okurlarla buluştuğu bir etkinlik oldu. Aynı zamanda bizim sahaf tarzı yaklaşık 100 kadar, çizgi roman satıcısı vardı; sanırım, indirimli alışverişlerden
insanlar epeyce yararlandı.

Bu arada müzikle gösterinin iç içe geçtiği çeşitli etkinlikler ihmal edilmemiş. Luxemburg Marching Band bunlardan biri. Diğer taraftan çocuklar için küçük bir oyun alanı oluşturulmuş. Luxemburg yerel gazetesi de etkinliği desteklemek için çizgi roman sahibi olmak isteyenler arasında ücretsiz bir çekiliş organize etti. Bu arada bankalar da reklam, promosyon vb. için oradaydı. Festivalin yeme içme kısmıysa, bizim piknik diye tabir edebileceğimiz tarzda ,etkinlik alanının sağına soluna serpiştirilmişti.

Evet buradaki havalar Türkiye’den farklı, her açıdan. Nitekim, her gün müşerref olduğumuz yağmur, pazar günü akşam üzeri de bütün şiddetiyle es geçmedi.

[Aykan Sever]

fotoğraflar için link

0 Comments:

Yorum Gönder

<< Home